Tα Προϊόντα Μας

CPAP

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 

 

Ποιά είναι τα προειδοποιητικά Συμπτώματα;

Στους ενήλικους
Το ροχαλητό, μερικές φορές, είναι τόσο δυνατό που ακούγεται στα διπλανά δωμάτια ή και στα διπλανά σπίτια.

Το ροχαλητό χαρακτηρίζεται από παύσεις, οι οποίες διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα έως πάνω από ένα λεπτό, ενώ η σύντομη αυτή ησυχία διακόπτεται από απότομη επανέναρξη του ροχαλητού. Οι παύσεις αυτές  φείλονται στις άπνοιες, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ συχνές.
Μερικοί άνθρωποι δεν αναπνέουν καθόλου κατά τα τρία τέταρτα του ύπνου τους!
Λόγω των απνοιών ο ύπνος διαταράσσεται, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται υπνηλία την ημέρα που συχνά παρεμποδίζει την επαγγελματική κα προσωπική ζωή. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από άπνοιες στον ύπνο ενδέχεται να κοιμηθούν σε ακατάλληλες στιγμές όπως, π.χ. στην εργασία τους ή ενώ οδηγούν το αυτοκίνητό τους. Οι έρευνες που έχουν γίνει έδειξαν ότι οι πάσχοντες από άπνοιες στον ύπνο έχουν τρεις έως πέντε φορές περισσότερα αυτοκινηστικά ατυχήματα από το μέσο όρο του συνολικού πληθυσμού. Επίσης, αυτά τα άτομα δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν σ" αυτό που κάνουν, μπορεί να ξεχνούν, να εκνευρίζονται εύκολα, να έχουν άγχος ή στενοχώρια. Αυτά τα προβλήματα είτε έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα είτε υπάρχουν από χρόνια. Ο πάσχων συχνά δεν τα αναγνωρίζει ο ίδιος ή υποτιμά τη σοβαρότητά τους. Συνήθως άλλα μέλη της οικογένειας, συνάδελφοι στη δουλειά ή ο εργοδότης διαπιστώνουν κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά ή στη διάθεσή τους και τους συνιστούν να επισκεφθούν το γιατρό.
Κάποιες όμως φορές ο πάσχων ζητάει ιατρική βοήθεια, λόγω προβλημάτων στον ύπνο του. Μπορεί να ξυπνάει συχνά με αίσθημα ασφυξίας, ο ύπνος του να είναι ανήσυχος με τινάγματα των χεριών και των ποδιών ή να σηκώνεται αρκετές φορές για να ουρήσει. Παραπονείται για πρωινούς πονοκεφάλους. Χάνει το ενδιαφέρον του για το σεξ και μερικές φορές εμφανίζει αδυναμία στύσης.
Στα παιδιά
Η άπνοια στον ύπνο μπορεί να ευθύνεται για το σύνδρομο του ξαφνικού θανάτου των νεογνών. Τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν άπνοιες στον ύπνο, συχνά φαίνονται καταπονημένα και δεν τα πάνε καλά στο σχολείο, ενώ μερικές φορές χαρακτηρίζονται "αργόστροφα" ή "τεμπέλικα".
Άπνοιες στον ύπνο εμφανίζουν συνήθως παχύσαρκα παιδιά και παιδιά με μεγάλες αμυγδαλές και κρεατάκια. Τα παιδιά με άπνοιες στον ύπνο μπορεί να ροχαλίζουν, να έχουν συρίζουσα αναπνοή ή να έχουν δυσκολία να αναπνεύσουν, καθώς επίσης ενδέχεται να ξυπνούν συχνά τη νύχτα.

Κουπόνι Έκπτωσης

Εφημερεύουν

Συχνές Ερωτήσεις

Τι κινδύνους κρύβει η υπνική άπνοια;

Σύμφωνα με μια παλιά μελέτη η βαριά μορφή της υπνικής άπνοιας αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 46%.

Περισσότερα...
Ποιά είναι τα προειδοποιητικά Συμπτώματα;

Στους ενήλικους
Το ροχαλητό, μερικές φορές, είναι τόσο δυνατό που ακούγεται στα διπλανά δωμάτια ή και στα διπλανά σπίτια.

Περισσότερα...
Που οφείλονται οι άπνοιες στον ύπνο;

Κατά τη διάρκεια του ύπνου το μυϊκό σύστημα χαλαρώνει πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε στιγμή εγρήγορσης. Στους μύες που χαλαρώνουν συμπεριλαμβάνονται και οι μύες του φάρυγγα, που έχουν σχέση με την αναπνοή.

Περισσότερα...
Τι είναι η αποφρακτική άπνοια;

Το έντονο και χρόνιο ροχαλητό είναι η πρώτη ένδειξη μιας δυνητικά επικίνδυνης για τη ζωή διαταραχής, η οποία ονομάζεται αποφρακτική άπνοια στον ύπνο.

Περισσότερα...

Follow Us

Επικοινωνία

Home

Αγίου Ιωάννου 10 Γλυφάδα, 

T.K 16674

Phone
+2108944589
 
 
         +2108944590(ΦΑΞ)
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.